dinsdag 16 november 2010

Ding 13

Google Docs ben ik in mijn vorige baan beginnen te gebruiken. Ik vond het toen vooral handig om overal toegang te hebben tot mijn documenten. Omdat ik veel onderweg was, was het opslaan van mijn documenten in de 'cloud' een prima uitkomst.
Omdat ik geen principiële bezwaren heb tegen Microsoft, ben ik ook gaan experimenteren met Microsoft Office Live Workspace. Ik kan niet zeggen wat 'beter' of 'slechter' is. Het 'werkt' bij allebei naar tevredenheid.
Op dit moment is Microsoft bezig met het verplaatsen van de Office Live accounts naar Windows Live SkyDrive.
In Windows Live SkyDrive kun je maximaal 25 GB aan bestanden opslaan en delen. En je kunt Microsoft Office Word-, Excel-, PowerPoint- en OneNote-documenten weergeven en bewerken met de nieuwe Office Web Apps.
Overigens hou je toegang tot je gedeelde werkruimten in Office Live Workspace totdat iedereen die items met je deelde de upgrade naar Windows Live SkyDrive heeft uitgevoerd.


Uiteindelijk beschik je bij SkyDrive over een complete omgeving waar je beschikt over de Office toepassingen Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Nieuwe documenten maak je dus aan in een interface waarmee je bekend bent.
Je documenten kun je bewaren op SkyDrive. SkyDrive, tot slot, is weer geïntegreerd binnen Windows Live.
Dit is naar mijn idee en voor mijn doeleinden ruim voldoende.

Links:
mijn profiel op Windows Live

2 opmerkingen:

23 Dingen zei

Dat klinkt wel goed, SkyDrive. Ik ben benieuwd of het dan ook mogelijk is om bijv. realtime in documenten te werken. Afwachten. Afgaande op de website, is het vooral een server waarin je documenten deelt met anderen. Waarschijnlijk moet je dan nog wel MS Office hebben op je compu.
Wordt Google Docs binnen Bibliotheekhuis gebruikt?

Unknown zei

Ik heb wat zitten 'pielen' en het lijkt er op dat je wel realtime in de documenten kunt werken... Je hebt geen MS Office lokaal nodig.
Dat heb ik ook getest.

Waarschijnlijk biedt Google Docs meer mogelijkheden om samen te werken.'
Wij hebben ons eigen systeem (BSCW) waar documenten gedeeld worden en waar gelijktijdig in gewerkt kan worden. Dit is ook van thuis benaderbaar.
Hoewel ik hier toch af en toe een documentje via Google Docs voorbij zie komen :-)