donderdag 9 december 2010

Ding 20

Muziek! Da's helemaal mijn ding...
Last.fm Last FM is net als Jango en Spotify een mooie applicatie om je favoriete muziek mee op te sporen, te verzamelen en af te spelen.
Alleen jammer van die hinderlijke reclames in Spotify.Jammer maar begrijpelijk, want meneer en mevrouw Spotify moeten ook hun hypotheek (en 2e hypotheek en lening voor de auto, 2e auto, enz.) blijven betalen.
Jesus & Mary Chain
Drugstore
Jammer ook dat Spotify wel héél veel bands niet kent. Althans mijn ervaring is dat Spotify bands als Drugstore, Moon 7 Times helemaal niet en bands als The Jesus and Mary Chain maar gedeeltelijk vindt.


Mijn eigen muziekcollectie probeer ik onder te brengen bij Discogs, maar daar zal ik eerst 10 jaar vrij voor moeten nemen. En Discogs werkt uiteraard niet zo fijn als mijn eigen vertrouwde database die ik 15 jaar geleden startte in dBase IV en nu (in Access) nog steeds dienst doet.

En... ik beken! Ik download muziek. Via Pirate Bay zoek ik torrents om te downloaden. Om niet helemaal op het illegale pad te blijven, koop ik ook nog steeds CD's. Zeker van artiesten en bands waarvan ik denk dat ze het geld verdienen.

1 opmerking:

23 Dingen zei

Ik ken Discogs wel, maar ken weer niemand die het ook gebruikt. Ziet er wel heel gedegen en uitgebreide data staan erin of kun je eraan toevoegen. Lekker cleane layout!